KuponOS Metrobot sablon

Modern, letisztult - és RESZPONZÍV. Ezzel lehetne jellemezni az új KuponOS MetROBOT sablonunkat :)

KuponOS Metrobot sablon

 • 2015-10-05
 • 6494 megtekintés
 • Szerző: Basa Bence

A napokban elkészültünk a nyár eleje óta tervezett-fejlesztett projektünnkel, a KuponOS weboldal-motor felújításával.

Természetesen a legfeltűnőbb változás, hogy új arculatot kapott a szoftver, ami már minden mai trendnek megfelel: reszponzív, letisztult és átlátható lett kívül-belül. Ugyan a változás magáért beszél, kiemelnék pár elemet (kattintson a képre a nyomkodható demó-weboldalért)

Metrobot reszponzív kupon oldal

Szakítottunk két régi beidegződéssel, amik még 5 éve, a kuponos bomba robbanásakor divatnak számítottak: hírlevél feliratkozó popup (ez a panel feliratkozót nem hoz, cserébe viszont még idegesíti is az odatévedő felhasználókat), városválasztás (Budapesten kívül elenyésző a vidéki választék). Minden más azonban változatlan maradt.

A kinézetet illetően rengeteg mindent lehetne említeni újdonságként, azonban csak pár fontosat emelnénk ki:

 • Slider
  A nyitóoldalon, egy-egy ajánlathoz feltölthető nagyméretű kép elé bármilyen vásárlásra ösztönző szöveget el lehet helyezni - természetesen visszaszámláló óra is került bele.
 • Animációk
  Kihasználtuk a CSS3 adta lehetőségeket, és olyan animációkat építettünk a rendszerbe, amit az összes népszerű böngésző támogat. Így nem kellett különféle könyvtárakat alkalmaznunk pl popupok megjelenítésére, amivel rengeteg erőforrást spóroltunk.
 • Kategóriák
  Mivel városok szerint senki nem akar szelektálni, ikonokkal ellátott kategóriákat építettünk a rendszerbe
 • Belső felületek, űrlapok
  Hiába a csinos külső, ha a belső nem illik hozzá - ugye? Reszponzív, finoman megtervezett* űrlapokkal tettük feljessé a felhasználói élményt.
 • Hírlevél design
  Talán ez volt a legnehezebb, de sikerült: olyan hírlevél sablont készítettünk, amely gMailtől Thunderbirdig minden kliensben megállja a helyét - és még jól is néz ki... Egyébként magát a rendszer által generált kupont is újraterveztük, de az nem annyira különleges, hogy külön bulletpointot kapjon.

Metrobot hírlevél küldő rendszer

Sokat gondolkoztunk, hogy újra kellene gondolni az egész szoftvert, de végül csak egy komolyabb ráncfelvarrást kapott, mert egy olyan kiforrott rendszerről van szó, amely a mai napig képes kiszolgálni mindenféle felhasználói igényt, így hát ezek tökéletesítésére összpontosítottunk a fejlesztés során. Ezekhez persze nagyjából a kód mind a 6000 sorát át kellett nézni többször is, főleg a régebbről bennemaradt, feleslegessé vált kódrészletek miatt.

 • Sebesség
  Az átlagos lekérések számát egy oldal betöltéséhez 25-30 százalékkal csökkentettük. Mindezt úgy, hogy a funkcionalitás nem változott, egyszerűen csak összevontunk és kigyomláltunk :)
 • Hírlevél több időzítés
  Több panasz érkezett rá, hogy egyszerre csak egy hírlevél állhat sorba: amint a következőt időzítjük, az előzőek befejeződtek. Végre azonban több levelet is el lehet készíteni, hogy szabadság alatt ne ezzel kelljen foglalkozni
 • E-mail szerver konfigurálás
  Rengetegszer fordult elő VPS konfigurálása esetén (ezekre a speciális levélküldő szerverekre nagyszámú e-mail adatbázis esetén van szükség - általában százezer cím felett) nehézkes volt a szerver és a kapcsolat tesztelése. Most egy automata rendszert hoztunk létre, amivel ez egyrészt gyorsabbá is válik, másrészt pedig különválasztható a hírlevél- és a rendszerüzenet-küldés (így ha spam mappába kerül is a hírlevél, a rendszerüzeneteket megkapja a felhasználó)
 • Multi-Ajánlat modul
  Végezetül pedig egy új modul is készült a szoftverhez. mellyel egy főajánlat alá több alváltozatot lehet feltölteni. Így például ha egy termékből több szín érhető el, akkor mindet fel lehet tölteni, saját képpel, árral - viszont a felhasználó csak a főajánlatot látja, vásárláskor tud választani az egyes változatok között

Ezek mellett még rengeteg apró módosításra is sor került, amiket már fel sem írtunk a listára. A lényeg, hogy egy még stabilabb, megbízhatóbb rendszert alkottunk egy még igényesebb dizájnnal.

Karácsonyi akció

Karácsonyig pedig akciósan, 10.000 Ft-ért megvásárolhatja a MetROBOT sablont. Ha még el akarja érni az ajándékvásárlási szezont, nem késő - írjon nekünk, és pár hét alatt el is készülhet a saját weboldala!

Kupon oldal fejlesztés

 

* na jó, a Skeleton CSS keretrendszer mintájára készítettük el a beviteli mezőket / gombokat