Helyszíni bankkártyás fizetés - EasyPOS

Egyszerű bankkártyás fizetés üzletekben - kisvállalkozások számára készült legújabb szolgáltatásunk.

Helyszíni bankkártyás fizetés - EasyPOS

  • 2016-09-28
  • 4861 megtekintés
  • Szerző: Basa Bence

Múlt héten hivatalosan is elindult a cégünk által fejlesztett legújabb alkalmazás, az EasyPOS. Az alkalmazás prototípusa már pár hónapja csiszolás alatt van, sok ügyfelünk találkozhatott is vele, azonban végre minden építőelem a helyére került.

Az ötletet a saját szervizünk adta, elsőkézből tapasztaltuk meg, hogy egy kisvállalkozásnak milyen korlátokkal kell szembesülnie, ha a vásárlói számára bankkártyás fizetést akar biztosítani.

Egy POS terminál telepítésének a feltételei ugyanis ijesztőek: a költségeken túl komoly banki procedúrán kell átvergődni, mire egyáltalán szóbakerülhet. Volt olyan szolgáltató (nem is egy...), aki árajánlatot se küld, ha a tervezett éves forgalom nem halad meg egy bizonyos limitet.

Valami megoldásra viszont szükségünk volt, így ötlött fel, hogy az online fizetésben már sokszor bizonyított, magyar Barion szolgáltatását használjuk fel erre a célra. Így született meg az EasyPOS ötlete: gyakorlatilag egy speciális webshop-motorról van szó, ahol valódi termékek feltöltése nélkül lehet vásárlást bonyolítani.

A vásárló csak megkapja az eszközt, megadja a bankkártya-adatait a Barion felületén, és kész is a fizetés.

Már használat közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a szolgáltatást kibővítenénk, és a hozzánk hasonló helyzetben lévő vállalkozások számára is elérhetővé tennénk. Az alkalmazásnak számos előnye van a hagyományos, terminálos bankkártyás fizetéssel szemben

  • azonnal megjelenik a fizetett összeg a számlán
  • nincs telepítési/belépési költség és nincs minimum forgalom
  • BÁRHOL használható az alkalmazás, csak egy internetes eszköz kell hozzá

Mondanunk se kell, aktívan használjuk az első pillanattól fogva. Sőt, amióta mobiltelefonon keresztül is működik, már az irodán kívül is bizonyított az alkalmazás.

A pénzintézetet illetően a Barion rendkívül jó választásnak bizonyult, korrekt szolgáltatást kínálnak. Aki nem ismeri: a PayPal-hoz hasonlóan lehet saját fiókot regisztrálni, amit fel lehet tölteni pénzzel - Barionon belülről, vagy bankkártyás fizetéssel -, illetve a pénzt át is lehet utalni bármilyen bankszámlára.

Ezzel tehát minden akadály elgördült a helyszíni bankkártyás fizetés elől. Ha további részletekre kíváncsi, a weboldalunkon minden fontos információt megtalál. Igény esetén pedig telefonon, vagy személyesen is állunk rendelkezésére!