Elindult: c3atelier.hu

Elindult a c3atelier.hu, a Holcim Magyarország által szervezett kiállítás bemutatkozóoldala.

Elindult: c3atelier.hu

  • 2013-05-15
  • 3301 megtekintés
  • Szerző: Basa Bence

Sűrű volt az utóbbi pár hét (és még nincs vége... :) ), de ennek örömére újabb projekt indulásról számolhatunk be:

Elindult a c3atelier.hu, a Holcim Magyarország által létrehozott szakmai konferencia központ és kiállító terem bemutatkozó oldala. A Holcim által életre hívott kezdeményezés egyik legfőbb célja, hogy összehozza az építőipar képviselőit, támogassa a cement- és betontermékekhez kapcsolódó innovatív együttműködéseket, és otthont adjon a területhez kötődő szemináriumoknak, oktatásoknak és más szakmai rendezvényeknek.

A weboldal struktúráját tekintve semmi piaclázító innováció nincs benne, mégis egy letisztult, jól átlátható remekműnek tudható be. A kiállítás - a Holcim nevéből kiindulva - témája a cement/beton bemutatása, szervezői a Holcim Magyarország, és partnerei.

A statikus leírásokon kívül rendelkezik egy sokoldalú Galéria modullal, ahova az egyes rendezvényekről, illetve magáról a kiállításról készült képeket lehet feltölteni. A hírlevél-feliratkozást pedig meg sem említem.

Ja de, mégis.

Mivel valójában egy konferencia központról van szó, nem maradhatott ki a naptár funkció sem (napi-havi-kiemelt események), itt az egyes programok kaphatnak helyet - és természetesen ezekre jelentkezni is lehet a szükséges adatok megadásával.

A végére hagytam a weboldal legnagyobb előnyét - ami egyben a legnagyobb hátránya is (paradox, ugye? na mindjárt kifejtem). Vannak bizonyos árnyoldalai is annak, ha az ember egy multinacionális vállalatnak készít weboldalt. Esetünkben (szerencsére) csak egy ilyenről van szó: a vállalatnál használt böngésző nem más, mint a méltán hírhedt (és utált) Internet Explorer.

Előny alatt arra gondoltam, hogy ez az oldal 110% IE-biztosra lett tervezve (effektek, stílusok, stb.). Viszont az egyéb nyalánkságok (css3, html5) szóba se jöhettek, így sok ötlet - támogatás hiányában - fel sem került a tervezőasztalra.