Rólunk mondták

Rólunk mondták

Eminent-tech LFT16 értékelés, vélemény
P. Tamás, rádiós műsorvezető és hangmérnök

Technika (a teljesség igénye nélkül):
A stúdióban egyszerre találkozik a klasszikus High-End és a minőségi stúdió technika, valamint szintetizátorok, sequenszerek együttese. A szobában a diffúzorok, hangelnylőkön túl különös figyelmet fordítottam az erősáramú hálózati tápfeszültség szűrésére, ehhez QX hálózati szűrőt, Q QRT hálózati tápfeszültség torzítás csökkentőt, illetve QBase-, SUPRA elosztó eszközöket használtam.

Az Eminenet LFT-16 hangfalpár – az egyszerűség kedvéért – QED Flat kábelekkel bekötve egy Vincent mono blokk párral és egy Hovland elő fokkal hajtom meg. Összekötő kábel: Atlas Mavros. A forrás berendezés Hi-Fi oldalról egy Vincent futómű, North Star Design Supremo DAC, szintén Atlas Mavros kábelekkel összekötve, stúdió oldalról egy QSC Touch-Mix 8 keverő, Supra kábelekkel összekötve műküdnek.

Összehasonlítás:
A stúdióban/zeneszobában több hangfal is található, így van viszonyításom a különböző irányvonalak tekintetében, hangképzési, hang előállítási eszközökről, pl.: Neumann, FAR aktív hangfalak, Xavian, Linn passzív hangfalak, hozzájuk csatlakozott az Eminenet. Mindannyian a maguk nemében egyediek, egyéniségek.

Az Eminenet LFT-16 hangfalról:
Alapvetően gyors, pontos, nyílt levegős hangzás jellemzi. Hosszan hallgatható hangfal, a fő erőssége az ének és a zongora. Az énekhang pontosan, ugyan akkor bársonyosan szólal meg. A magas tartománya is precíz, rendkívül tiszta. A mélytartománya jól definiált, nem úszik, érezhető, hogy a speciálisan ezekhez a közép-magas hangsugárzóhoz illesztették.

Summázva: Kellemes, megnyerő hang. Hangminősége milliós hangfalakét idézi. Abszolút Best Buy!

Eminent-tech LFT8b vélemény
V. László

Roppant hangulatos, természetes anyagokkal burkolt és kellemesen csillapított szoba

Eminent Technology LFT-8 hangfalak
Yakim Audio elektroncsöves integrált erősítő
Emotiva forráskészülék és DAC

Eminent-tech LFT8b értékelés
O. László

Tökéletesen megtervezett és szakszerűen kivitelezett akusztikai átalakítás

Eminent Technology LFT-8 hangfalak
Vincent végerősítő
Musical Fidelity SDAC D/A konverter és előerősítő
Auralic Aries hálózati lejátszó-futómű
Cary Audio CD játszó